Aan de overkant van de straat waar ik woon begint het kassengebied. Daar worden paprika’s geteeld en bloemen. Bij de telers zelf zie je vaak kleine verkooppunten aan de weg staan, aan wegen waar het meeste verkeer bestaat uit bestemmingsverkeer voor de kassen. Maar op mijn dagelijkse wandelingetje door de buurt kwam ik een nieuw bloemenverkooppunt van een van de kwekers tegen. Hij of zij zoekt zijn klanten op en heeft een verkooppunt in de woonwijk gezet.

Ik was er direct van gecharmeerd. Deze ondernemer zoekt zijn klanten op in deze tijden. Terwijl we allemaal zijn gebonden aan onze eigen kleine wereld en onze buurt beter leren kennen, stak deze kweker de straat over en bood zijn chrysanten bij zijn klanten aan.
Wat ik er ook zo aan waardeer is het vertrouwen dat het uitstraalt. Je koopt een bosje bloemen voor €2,- en doet dat in het kasje. Als buurtbewoners krijgen we kleur op tafel en de kweker krijgt een vergoeding voor deze extra service.
Vanmiddag ga ik een bosje kopen. Dit initiatief verdient steun.

Een update van 3 (!) weken later. De bloemen staan nog steeds te stralen. We denken er steeds aan om nieuwe te kopen en een briefje in het kasje te doen om complimenten te geven. Maar de bloemen verwelken maar niet. Direct van de kweker. Superkwaliteit. 🙂

Stippels AHMC

Geen artikel missen?

Je krijgt geen spijt. Maandelijks een mail met tips en inzichten waarmee je je marketing, communicatie en teksten kunt verbeteren.

Op deze website gebruik ik cookies zodat ik jou de beste ervaring kan bieden. Akkoord?