Ontmoet Arjan

Welkom op de moet-dat-nou-echt-ja-het-is-onvermijdelijk-pagina-over-mij. Want zo is het nou eenmaal vaak. Voor anderen zo’n pagina maken is veel makkelijker en leuker. Wanneer ik er met andere ondernemers over praat, zeggen ze hetzelfde. Je wilt iets over mij te weten komen. Wie is Arjan Hofmann? Wat voor vlees heb je in de kuip met mij?

Ik vat mijzelf hieronder samen in zes termen en een animatie. De animatie hierboven is voor het snelle overzicht. De termen zijn in willekeurige volgorde. En met plezier, want dat het lastig is betekent niet dat ik er geen plezier aan kan beleven. In tegenstelling.

Vader

Dochterlief is in de zomer van 2017 geboren. Alle clichés zijn waar. Nooit had ik kunnen dromen dat ik zo dol op haar zou zijn. Zij is een belangrijke reden voor mij dat ik zorg dat het werk dat ik doe ook echt de moeite waard is. Ik vind het veel te leuk om te zien hoe zij opgroeit en de wereld aan het verkennen is. Dat opent mijn ogen ook weer en versterkt mijn empathie. Dan moet het werk dat ik doe ook de moeite waard zijn, want het is tijd die ik niet met haar besteed.

Fietser

Wielrennen is niet alleen een heerlijke sport om te doen, maar ook een sport vol verhalen. We lopen niet met shirts rond met de namen van onze helden erop, zoals in voetbal gebruikelijk is. We vertellen over wat we zelf mee maakten op de fiets en koppelen dat aan de heroïsche verhalen van de profs.

Behalve dat ik wielrennen fijn vind om te doen, is het ook een sport die bij mijn karakter past. Je moet het jezelf niet te makkelijk maken en steeds verder willen gaan. Het is gebruikelijk om bepaalde klimmen en streken vanaf de racefiets te ervaren, dezelfde plekken als waar de profs hun befaamde wedstrijden rijden.
Wielrennen is ook een sport waar er waardering is voor er gesoigneerd uitzien. Dat kan ik ook wel waarderen. Kleding moet matchen en er goed uitzien en je fiets past natuurlijk ook goed in dat plaatje. Eigenlijk wel een goede sport voor merkenfreaks, nu ik het zo opschrijf.

Fotograaf

In mijn puberteit liep ik al rond met een Zenit-camera. Geen idee meer welk model het was, maar ik heb er menig militair vliegtuig mee vastgelegd in mijn tijd als spotter. Maar ook portretten van klasgenoten gemaakt, landschapsfotografie, architectuur. Van alles en nog wat. Ik had een basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO en kwam een eind.
Het heeft vervolgens jaren stilgelegen. Met m’n smartphone heb ik weer vaker foto’s gemaakt en de liefde kwam terug. Nu loop ik weer met een spiegelreflexcamera rond.

Het helpt mij om te leren kijken. Composities kiezen en het spel van licht en schaduw zien. Een oorspronkelijke hoek kiezen. Momenten vastleggen. Dat vind ik voor een creatief van groot belang, om te kunnen zien hoe verhouding zijn in beeld en hoe verhalen in beeld worden verteld.

Italofiel

Ah, il bel paese! Posso sognare senza fine d’Italia!

Ok, dat is misschien wat overdreven. Maar, ik ben wel dol op Italië. Het gaat niet zo ver dat ik per se een Italiaanse racefiets of auto moet hebben, daarvoor is mijn hang naar kwaliteit net wat hoger dan mijn liefde voor alles wat italiaans is. Ik kom er graag, geniet met volle teugen (of mond) van de keuken, cultuur, het landschap en hun kunst om met weinig toch hele mooie dingen te maken. Hun gevoel voor stijl, alhoewel ook daar trainingspakken zijn doorgedrongen tot het alledaagse straatbeeld, neem ik graag een voorbeeld aan. De nonchalance die er toch verzorgd uitziet is een kunst op zich. Het moet er natuurlijk zo uitzien alsof het geen moeite kost. Daar hebben ze zelfs een mooie term voor: sprezzatura.

Leergierig

Mijn valkuil, dat geef ik ook direct toe. Ik heb meer cursussen en vakliteratuur opgelijnd staan dan ik tijd heb. Een kwestie van een een niet te stoppen drang om mij in een onderwerp te verdiepen en het mij eigen te maken. Of het nu de laatste inzichten over contentmarketing zijn, de belangrijkste programma’s van Adobe voor het ontwikkelen van websites, fotografie en design of het werkveld van mijn klanten; ik vreet mij in.

Met die mate van leergierigheid komt ook een andere noodzaak naar boven. Organiseren en plannen. Dus plan ik mijn cursussen tegenwoordig strak in mijn agenda.

Echtgenoot

Gelukkig getrouwd met ontwerpster en kunstschilder Desirée Hofmann – Verkerk. Samen vormen we ook het duo Hofmann & Hofmann, waarmee we strategie, concept, design en content combineren.

De gesprekken aan de keukentafel gaan gelukkig ook over andere dingen dan alleen ons werk. We spiegelen veel en helpen elkaars werk verder te komen. We vormen een mooie aanvulling op elkaar en dat willen we ook met onze klanten delen.

Op deze website gebruik ik cookies zodat ik jou de beste ervaring kan bieden. Akkoord?