Teksten die vertrouwen wekken

Trends ICT en Buro Zero klopten bij mij aan met de vraag om te helpen bij de opzet van een offertetool. De ICT-dienstverlener wilde het klanten makkelijker maken om een prijsopgave aan te vragen. Ik hielp ze niet alleen als tekstschrijver. Eerst was de klantreis aan de beurt. Het resultaat was een soepele offerteaanvraag met teksten die resultaat opleveren.

Terugbrengen tot de essentie

Copywriting voor een offertetool laat zien hoe belangrijk tekst is in een User Experience-traject. Met de teksten begeleid je de gebruiker door de benodigde stappen. ICT-projecten zijn vaak complex en veel klanten zien er tegenop. De teksten moeten bij elke stap bewijzen dat de angst onnodig is. Bij Trends ICT hebben ze gelukkig veel ervaring in het soepel laten verlopen van ICT-projecten. Voor mij als tekstschrijver was dat welkome input. In het vormgeven van de UX-ervaring konden we daardoor genoeg bewijslast naar voren laten komen.

De klantervaringen van bestaande klanten hielpen om de nieuwe offertetool terug te brengen tot de essentiƫle stappen. We konden filteren op wat klanten echt nodig hebben voor een heldere offerte. Ook in het dienstenpakket dat werd aangeboden in de offertetool. Alleen de services die de het merendeel van de klanten afnamen werden aangeboden. Zo voorkwamen we keuzestress bij de aanvragers van offertes.

Soepel samenspel tussen design en tekst

Het ontwerp en development werd uitgevoerd door Buro Zero. Zij werken al jaren als vertrouwde partner voor Trends ICT. De definitie van heldere stappen in de offertetool maakten het designproces makkelijker. De teksten waren al zo opgezet dat helder was wat belangrijk was op een pagina en welke knoppen nodig waren. Het design van een offertetool gaat voor een belangrijk deel om rust voor de tekst en het geleiden van de gebruiker door de stappen. Samen met Buro Zero kwam ik zo tot een offertetool waar Trends ICT zijn diensten makkelijker aan kan bieden.

Beeld: Austin Distel – Unsplash

Stippels AHMC
Op deze website gebruik ik cookies zodat ik jou de beste ervaring kan bieden. Akkoord?